Jalkapallo huoltajille

Huoltajan tehtävät:

  1. Olla pelaajien ensisijainen ”tuki” kun jotakin sattuu, eli rauhoitella ja olla se joka huolehtii, kun valmentaja keskittyy pelin ohjaamiseen
  2. Seurata harjoitusta ja peliä - jos jotain sattuu tietää kuinka vamma syntynyt
  3. Peleissä ja harjoituksissa loukkaantuneiden pelaajien hoito (4K:n hoito) sekä huolehtia/tarkkailla että pelaajat juovat riittävästi
  4. Loukkaantumistapauksissa jatkohoidon varmistaminen sekä jojon kanssa sopia ennakkoilmoituksen tekeminen vakuutusyhtiöön. Täyttää huoljalaukussa olevaan loukkaantumisvihkoon tiedot.
  5. Huolehtia huoltajalaukun ”ylläpidosta” (kylmäpussi, ym täydennys) sekä siitä että se on aina mukana (jos ei itse pääse paikalle niin delegoi jollekin valkulle, jojolle tai vanhemmalle homman)
  6. Turnauksissa selvittää etukäteen lähin lääkäri/terveysasema sekä turnauspaikalla ensiapupiste sekä pukuhuoneet ym tilat.
  7. Kuumina päivinä peleihin/harjoituksiin vesiämpäri + sieni paikalle  (ostetaan joukkueelle)
  8. Ennakoivaa huoltoa ja tiedon jakoa pelaajille ja vanhemmille (venytykset, ruokailuasioiden läpikäynti, etc.).
  9. Joukkueen yhteisistä varusteista huolehtiminen (valkkujen/vanhempien kanssa voi sopia kuka huolehtii liivit ym harjoituskamat paikalle)
  10. Pallopumpusta huolehtiminen ja pelaajien pallojen täyttö tarvittaessa (mieluusti eri huoltaja kuin loukkaantumisista huolehtiva)

 

Huom! Jos huoltajat täyttävät palloja yms. ja saman tien hoitavat loukkaantuneita pelaajia pitää varmistua hygieniasta. Muistattehan haavanhoito ym. puhtain käsin, mieluusti kertakäyttöhanskoilla. Käsidesi on hyvä olla huoltajalaukussa mukana.

Huoltajalaukku ja varustekassi ovat kaksi eri asiaa! Huoltajalaukussa vain kylmähoito, haavanhoito, lääkkeet, pelaajatiedot sekä loukkaatumisvihko (kirjataan loukkaantumiset ylös). Varustekassi erikseen jossa pumppu, taktiikkataulut, totsät, liivit, jne.


Kylmäpussit InterSport Puhoksen kaiutta

 

Huoltajien koulutusta (SPL Uudenmaan piiri):

http://uusimaa.palloliitto.fi/koulutus/seurakehitys/huoltajakoulutus/

 

Vamman sattuessa kts. sivu:

http://www.jokelankisa.net/jk/index.php?option=com_content&view=article&id=151&Itemid=132

 

Tietoa vakuuttamisesta ja vammoista:

http://www.palloliitto.fi/seura/peli-ja_erotuomaripassit/tietoa_vakuuttamisesta_ja_vammoi/

 

Lisätietoja