Tekonurmikentän säännöt

JOKELAN TEKONURMEN KÄYTTÖOHJEET

Ryhmän ohjaaja on velvollinen tiedottamaan ryhmällensä säännöt ja ohjeet

1. Kenttäalueen käyttöoikeus

Kenttäalueen käyttöoikeus on vain virallisesti käyttövuoroja saaneilla urheiluseuroilla, heidän pelaajillaan, valmentajillaan ja huoltajillaan.  Samanaikaisesti kaikki muu harjoittelukäyttö kentällä on kiellettyä.

Silloin kun kentällä ei ole käyttövuoron mukaista käyttöä kenttä on vapaasti nuorten käytettävissä. Mutta ei minkään ryhmän toistuvaan pelailuun.


2. Saapuminen ja autojen pysäköinti

Autojen pysäköinti on Raturinkujan varressa olevalla paikoitusalueella. Autoja ei saa tuoda huoltoalueelle eikä pysäköidä siellä.

Kolsan koulun pihaan ei sa pysäköidä. Koriskenttä pihalla jossa pelataan höntsäkorista.

Kenttäalueelle kulku on Kolsan koulun puoleisen päädyn tai sivun maalien takana olevista henkilöporteista (ns. pallonhakuaukot)

3. Pukeutumistilat ja kulku niihin

Tekonurmen käyttäjille on kaksi pukeutumistilaa joissa wc:t. Joukkueet saavat vuokrasopimusta tehdessä sähkölukon lukijan jolla pääsevät pukukoppiin omalla harjoitusajallaan.

Vuokralle ottajan (joukkuuen) vastuuhenkilö vastaa siitä että pukutilat ovat vuoron jälkeen siistit (samassa kunnossa kun tullessa) ja valot sammutettuna pukuhuoneesta ja WC:stä sekä ovet lukittuna. Mahdollinen lisäsiivous veloitetaan vuokraajalta. 

Jokelan Tekourmi Oy ei vastaa pukutiloihin tai kenttäalueelle jätetyistä varusteista ja omaisuudesta!

4. Kenttäalueen käyttö

Yleisön ja vuoroaan odottavien pelaajien on oltava tekonurmialueen ulkopuolella. Kentän käyttövuorot vaihtuvat täsmällisesti vuorolistan mukaan. Vuoronsa lopettavan joukkueen on poistuttava kenttäalueelta ripeästi ja vuoroaan aloittava ryhmä saa mennä kenttäalueelle vasta oman vuoronsa alettua.

Huom! Puolikas kenttä (kenttä 1 ja kenttä 2)  tarkoittaa pientä kenttää eli keltaisin viivoin rajattua kenttää. Joten kenttien väliin keskialueelle jää muutaman metrin kaistale lämmittelyalueeksi.

kentt

6. Kentän harjoitusvälineet
Kentän käyttäjille varatut harjoitusvälineet on palautettava paikoilleen vuoron päätyttyä. Mikäli maaleja on harjoituksen aikana siirretty, on ne myös palautettava paikoilleen.
Syöttöpenkit siirretään takaisin kentän vierustalle. Maali- ja palloverkoissa roikkuminen ja kiipeily on kielletty. Maalien kaatuminen voi aiheuttaa vakavan tapaturman.

Maalit tulee olla harjoituksissa "pyörien päällä" vain peleissä pyörät nostetaan ylös. Maalien pyörät  tulee pelien jälkeen laskea alas niin että maali on pyörillä.

 

7. Käyttäytyminen kentällä

Uuden pelialustan rikkoutumisen estämiseksi irtonappulajalkapallokenkien käyttö (metallinappulat) on kielletty. Särkyvien esineiden (esim. lasipullot), mopojen, polkupyörien tai muiden ajoneuvojen vienti kentälle on kielletty. Sama koskee myös koiria.  Sukkateipit ja muut irtoroskat on laitettava niille varattuihin roska-astioihin. Turnauksen jälkeisestä siivouksesta huolehtii turnauksen järjestäjä

Tupakointi ja nuuskan käyttö kenttäalueella (aidan sisäpuolella) on ehdottomasti kielletty.

Purukumin syönti on kiellettyä kenttäalueella (purukumi voidaan poistaa kentästä vain leikkaamalla tekonurmesta palanen pois).

Kenttäalue on päihteetön alue ja kaikenlaisten alkoholijuomien tuonti kenttäalueelle (aitojen sisäpuoli) on ehdottomasti kiellettyä!


8. Kentän hoito

Tekonurmikentän hoidosta vastaa Tuusulan kunnan liikuntavirasto Jokelan Tekonurmi Oy:n kanssa yhteistyössä ja siellä työskentelevät liikuntapaikkojenhoitajat. Heidän antamiaan ohjeita kentän käyttöön liittyen on ehdottomasti noudatettava. Heidän vastuullaan on ilmoittaa Jokelan Tekonurmi Oy:lle mm. mahdollinen kentän sulkemispäätös sääolosuhteista johtuen. Jokelan Tekonurmi Oy tiedottaa vuokralaisia asiasta.

Yhteyshenkilö on kenttään liittyvissä asioissa Jari Kuusrainen 040-4889 677


9. Käyttöohjeiden rikkominen

Mikäli käyttövuoron saanut seura ei noudata annettuja ohjeita tai aiheuttaa tahallisesti vahinkoa kentällä, voidaan käyttövuoro peruuttaa joko tilapäisesti tai kokonaan. Vahingonaiheuttaja on korvausvelvollinen.

Vuokralle ottajan (joukkuuen) vastuuhenkilö vastaa siitä että niin pelaajat, toimihenkilöt kuin katsojatkin noudattavat sääntöjä. Myös mahdollinen lisäsiivous veloitetaan vuokraajalta.

10. Tekonurmen omistus, käyttövuorojen jako sekä laskutus

Tekonurmen omistaa Jokelan Tekonurmi Oy. Kentän toimintaa seuraa ja valvoo Jokelan tekonurmi Oy:n lisäksi Tuusulan liikuntapalvelun organisaatio. Jokelan Tekonurmi Oy:n hallitus viime kädessä vahvistaa kulloisenkin toimintakauden käyttövuorot ja perii niistä myös vahvistamansa käyttömaksut.  Tältä osin edellytämme seuroilta hyvää taloudenhoitoa syntyvien käyttömaksuvelvoitteiden ajallaan hoitamiseksi.

11. Vuorojen peruuttaminen tai vakiovuoron lopettaminen kesken kauden

Yksittäisen irtovuoron peruuttaminen ei peritä peruuttamismaksua jos vuoro perutaan vähintään  viikkoa ennen vuoroa. Tämän jälkeen peritään 20%:n peruuttamismaksu.

Vakiovuoron keskeyttämisestä peritään jäljellä olevien vuorojen vuokrasta 20% peruuntumismaksu, enintään yhden kuukauden vuokranmaksun verran.

Noudattamalla laadittuja ohjeita ja kunnioittamalla uutta toimintaympäristöämme pidämme sen parempana ja pidempään toimintakuntoisena.

Onnistuneita harjoitteita ja elämyksiä peleissä uudella tekonurmella!


Jokelan Tekonurmi Oy
Jari Kuusrainen
Toimitusjohtaja

Lisätietoja