KoiPS - JoKi

Havukosken tekonurmelta lähti Jokelan Kisan mukaan yksi piste. Kisalle olisi ollut tarjolla enemmänkin, mutta punainen kortti käänsi pelin taisteluksi vieraspisteestä. Kovat otteet kentällä 2-2 (0-1) tuloksen ohella toivat varmasti viihdettä paikalle saapuneille katsojille.

Kisa tuli ottelun alkuun hyvin ja hallitsi kenttätapahtumia hienoisesti. Nihkeä tekonurmi toi kuitenkin omat haasteensa syöttötyöskentelyyn, eikä hienouksia nähty. Vartin kohdalla Visa Kivikoski riisti hyvän prässipelin jälkeen pallon KoiPS-puolustukselta ja viimeisteli kuudentoista kulmilta kierteisen pallon takayläkulmaan. Severi Vartti oli maalillaan voimaton, ja Kisa pääsi juhlimaan kaunein hienointa osumaa.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena, eikä kummallakaan joukkueella ollut sen maireampia maalipaikkoja kuin pallonhallintajaksojakaan. Kotijoukkue pyrki hyökkäämän pitkine palloineen laitojen kautta, Kisan parhaat paikat taasen syntyivät tiukasta muodosta nopeasti käännettyjen hyökkäysten myötä. Kivikosken ajoittainen kova prässi tuotti KoiPS:n alakerralle vaikeuksia muutamaan otteeseen.

Tauolle mentiin 0-1 vierasjohdossa, ja Kisalla tuntui olevan peli mukavasti hallinnassa. 2. jakso alkoi täysin erinäköisenä: KoiPS loi kovaa painetta jokelalaisten maalille, jonka suojaaminen ei sen suuremmin näyttänyt enää Kisa-pelaajia kiinnostavan. Liike ja ajatus oli kadoksissa, ja pallo pysyi suurimman osan ajasta ainoastaan omalla kenttäpuoliskolla.

Hetkessä KoiPS oli punnertanut itsensä rinnalle – ja ohi. Ensin Simo Miettinen viimeisteli 1-1 osuman, viitisen minuuttia myöhemmin Joona Kyander kaivoi palloa selkänsä takaa Miika Lindqvistin pahanteon jäljiltä. Hetkessä Kisan johto oli sulanut ja sijalle sysätty takaa- ajajan rooli. Pian JoKi:n peli palasi lähemmäs tuttua, ja kotiote kirposi.

Jos KoiPS:n kahta maalia ei toisen puoliajan alussa tarvinnut kauaa odottaa, Kisan kuittikin tuli välittömästi. Vain kolme minuuttia edellisen osuman jälkeen Kyanderin pitkä avaus tavoitti kotijoukkueen puolustuslinjan, jota Kivikoski painosti vahvasti. Toppari yritti toimittaa pomppivan pallon yhä maalivahdille, mutta se nousikin liiakseen ja painui omaan nuottaan.

Peli jatkui tasaisena aina siihen asti, että illan käännekohta saavutettiin 69. peliminuutilla. Kivikoski pääsi läpiajoon, ohitti maalivahdin, mutta kaatui ilmiselvästä kontaktista. Tuomarin pilli soi, ja jokainen tapahtuma-alueella oleskellut osasi odottaa vain rangaistuspotkua. Koko pelin ailahtelevasti tuominnut erotuomari nosti kuitenkin Kivikoskelle filmaamisesta toisen varoituksen. Kisan pilkku – ja todennäköinen johtoasema – muuttui tasapelipisteen puolustamiseksi vajaamiehisenä.

Pelin viimeinen vajaa puolituntinen oli yhtä suurta torikokousta, josta kummankin värisiä kortteja olisi ollut oikeutettua nostaa molempien joukkueiden suuntaan. Joka tapauksessa JoKi taisteli hyvin ja vei pisteen mukanaan haastavalta vieraskentältä. Lopun ilme ja taistelu lämmittää, vaikka lopputulos jää toisaalta kaivertamaan.

JoKi:

Ken Kuusisto

Toni Ahola

Simo Mäkinen (58’ Perttu Keskinen (v.))

Petri Lappalainen (62’ Lari Tapaninen) (85’ Aleksi Kokko) (90+2’ Aleksi Wilenius)

Mikael Wilenius

Emil Jousimaa

Ville Taipale (v.)

Visa Kivikoski (v.) (p.)

Joona Kyander

Joona Järvinen (v.)

Juho Järvi

Lisätietoja