JoKi - RiPS

Pisteet pantiin jakoon, kun Riihimäen Palloseura tuli vierailulle sateiseen Lepolaan. 2-2 (0-1) lopputulosta voidaan pitää oikeutettuna, vaikka molemmilla joukkueilla olikin mahdollisuudet maalata itselleen himoittu avausvoitto.

Jo ennen peliä oli tiedossa, ettei päivän ottelussa nähtäisi suurempia hienouksia, sillä runsas sade vesitti kentän ohella aikeet kauniista syöttötyöskentelystä. Peli tulisi ratkeamaan pitkälti kaksinkamppailuihin sekä juoksukuntoon raskaalla nurmella.

Ottelu alkoikin vauhdikkaasti, ja heti oli huomattavissa, että kyseessä oli jonkinasteinen paikalliskamppailu. Tilanteisiin mentiin kovaa, eikä kumpikaan saanut itse luotua omalla pallollisella pelaamisellaan sen parempia maalintekomahdollisuuksia. RiPS oli alussa hienoisesti enemmän pallossa, muttei se kontrolloidusti kovin pitkiä aikoja saanut viettää JoKi-puoliskolla.

Molemmat joukkueet saivat puolittaisia, melko vaarattomia tilanteita, jotka olivat useimmiten seurausta vastustajan huolimattomasta pelaamisesta haastavalla kentällä. Kokonaisuuden ensimmäinen puolituntinen oli Kisalta mainiota pelaamista.

Kun pelikello saavutti puolen tunnin rajapyykin, RiPS iski ottelun avausmaalin. Kisa- puolustuksen heikko syötti tavoitti muutaman kyseenalaisen pompun kautta Joona Jokelan, joka nosti pallon yli peittämään tulleen Kyanderin. Kuvaavaa on se, että vieraiden puolustuksen konkari Lauri Jormanainen totesi maalin jälkeen omilleen, ettei heidän johtoasemansa ollut missään nimessä ansaittu.

Kisa ei saanut enää avausjakson loppupuolelle samanlaista otetta pelistä. Suurempaa vaaraa uusista takaiskuista ei kuitenkaan ollut, ellei lasketa tilannetta, jossa Kisa joutui jo suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa Mikael Wileniuksen telottua polvensa ikävän näköisesti.

Toiselle jaksolle kotilauma tuli jälleen vahvasti etenkin kapteeni Petri Lappalaisen johdolla. Pelissä oli nähtävissä koko alkukauden kaivattua nälkää; kaksinkamppailut jäivät omille ja hyökkäyksiin lähdettiin vauhdilla. Riihimäkeläisten puolustus oli vaikeuksissa varsinkin vikkelän Ken Kuusiston kanssa. Sama mies iskikin tasoituksen 51. peliminuutilla, kun vapaasta paikasta sijoitettu viimeistely saavutti komeasti takayläkulman.

Hyvä JoKi-jakso sai jatkoa. Hyökkäyksiä luotiin etenkin vasemman laidan kautta, josta Kuusisto tai Lappalainen olivat karata useaan otteeseen. Tuloksena oli kuitenkin lähinnä sivuvapaa- ja kulmapotkuja, jotka vaarallisuudestaan huolimatta eivät tuottaneet tulosta.

Kaivattu johto-osuma saavutettiin 64. minuutilla odotetulla tavalla: Kuusisto riensi laidaltaan läpi ja antoi matalan keskityksen maalinedustalle, josta Visa Kivikoski painoi pallon sisään. Tämän jälkeen myös vierailijat alkoivat saada omasta pelistään otettaan. Eikä aikaakaan, kun palloa poimittiin Kyanderin selän takaa Joona Jokelan osuttua toistamiseen.

Loppukamppailun ajan ilmassa oli jännitystä, sillä peli aaltoili molempiin päihin eikä olosuhteiden luomaa sattuman mahdollisuutta voinut olla huomioimatta. Etenkin RiPS:n Pietari Palomäki oli alati vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Tunteet kävivät molemmissa leireissä kuumina – voiton merkitys niin pisteiden kuin radanvarren herruuden merkeissä oli selvästi suuri.

Ottelun lopussa paras paikka siunaantui kotijoukkueelle, kun juuri vaihdosta sisään tullut Lari Tapaninen pääsi nokikkain RiPS-vahti Matias Laurilan kanssa. Aikaa oli ehkä liikaakin, ja laukaus suuntautui maalivahdin syliin.

Vaikka tarjolla olisi ollut enemmän, on JoKin syytä olla tyytyväinen varsinkin kentällä nähtyyn ilmeeseen. Olosuhteiden vuoksi kauneuksia ei esitetty, mutta tiukan kamppailun jälkeen oli nähtävissä, että pelaajat olivat antaneet kaikkensa.

Valmentaja Jani Järvinen kommentoi päivän ottelua: ”Muutamien avainpelaajien pelikunto oli epävarmaa ja se jo itsessään toi valmennuksellisia haasteita. RiPS saa olla tyytyväinen tasapeliin. Oltiin parempia ja kolme pistettä oli tarjolla, mutta Pietari Palomäki piti RiPS:n mukana henkilökohtaisella osaamisellaan. Hienoudet toki puuttuivat molemmilta, kun olosuhteet oli heikot. Päivän parhaimmat pelaajat löytyvät kolmikosta Kuusisto, Lappalainen, Lehto. Varsinkin Duma (Lehto) oli isäntä ekalla jaksolla ja piti German Pukin taskussaan. Ennen kaikkea positiivista on se, että oma pelaaminen etenee pelistä toiseen paremmaksi.”

JoKi:
Ken Kuusisto

Petri Lappalainen

Mikael Wilenius (Toni Ahola 39’)

Emil Jousimaa

Ville Taipale (Veikko Valtonen 82’)

Tuomo Palonen

Perttu Keskinen (Juho Järvi 68’)

Visa Kivikoski

Joona Kyander

Joona Järvinen

Tuomas Lehto (v.) (Lari Tapaninen 88’)

Lisätietoja