JoKi - FC Futura

Kotiavauksesta ei pisteitä – Futura sinetöi pelin jo avausjaksolla

Omat virheet kostautuivat Kisalle, kun Lepolan nurmelle asteli vieraita Porvoosta. Ottelu päättyi Futuran 1-4 (0-4) voittoon, mutta vauhdikkaasta ja yllättävän kuumatunteisesta ottelusta oli varmastikin viihdettä myös runsaslukuiselle kotiyleisölle.

Jo otteluun lähdettäessä oli selvää, että JoKi tulee pelaamaan altavastaajan roolissa. Kotijoukkue vetääntyikin tiukkaan pakettiin omalle kenttäpuoliskolleen ja antoi Futuran kierrättää palloa rauhassa omassa alakerrassaan. Yksittäiset pitkät pallot alakerta Grani- laina Juho Tuuliaisen sekä maalivahti Kyanderin johdolla hoitivat mainiosti, eivätkä vieraat päässeet heti alussa hätyyttelemään kotimaalia.

Kisan oma syöttötyöskentely jäi vaisuksi, ja helppoja virheitä tuli luvattoman usein. Kun tämän yhdisti lepsuhkoon kaksinkamppailupelaamiseen, ei Futuran laadun tuntien ollut yllätys, että palloa siivottiin oman maaliviivan tuntumasta noin kahdeksannen peliminuutin jälkeen. Hetken kuluttua tästä pallo vietiin pilkulle, kun topparina pelanneen Lappalaisen taklaus tulkittiin rikkeeksi. Anton Britschgi pallon taakse, varma sijoitus hyvin tilannetta seuranneen Kyanderin taakse oikeaan alakulmaan ja Futura 0-1 johtoon.

Kotijoukkue ei saanut otetta omasta pelistään, ja Futura pääsikin yhä useammin puolikkaille paikoille Kisa-puolustuksen avustuksella. Parhaat paikat siunaantuivat Markus Tukiaiselle, mutta viimeistely-yritykset kääntyivät takatolpan ohitse. JoKi iski vastaan ja saikin muutaman puolittaisen, vaikkakin vaarattoman, keskityspallon Walter Vikströmin maalin edustalle.

33 minuutin kohdalla Futura sahasi Kisan keskustan muutamalla hienolla kombinaatiolla. Tukiainen käänsi maalinedustalta vielä takaviistoon, ja Britschgi nautiskeli illan toisensa. Muutaman minuutin kuluttua mies sai hatullisen täyteen: Vieraiden keskitys painui koko puolustuslinjan ylitse, josta pallo saatiin vielä toimitettua maalin eteen. Britschgi survoi pallon maaliin ja Kisan tasuripistehaaveen lopullisesti menneeksi.

Futuran erikoistilanteet olivat alati vaarallisia, ja jakson lopulla palloa poimittiin neljännen kerran verkoista sivuvapaapotkusta syntyneen osuman jäljiltä. Vieraat eivät kuitenkaan lopettaneet pelaamista, vaan lämpöä riitti ilman ohessa myös pelikentällä. Jakson lisäajalla saatiin ottelun ensimmäinen torikokous aikaiseksi, kun Kai Kuusistoa kohdeltiin kaltoin jälkipelin merkeissä.

”Vastustaja pelasi juuri niin kuin odotimmekin. Pelaamisemme oli muuten kontrollissa, mutta muutama virhe ja löysyys ratkaisevissa paikoissa aiheutti mustan kymmenminuuttisen, jolloin vastustaja iski kolme maalia. Omista virheistä niiden paikat tulivat”, päävalmentaja Tommi Wilenius kertaa ensimmäistä jaksoa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue asteli erilaisella ilmeellä. Tauolla tehty tuplavaihto ja asennemuutos muutti joukkueen prässipelaamisen aivan erinäköiseksi. Futuran alakerta oli vaikeuksissa, ja Kisa sai ottelusta paremman otteen.

JoKi iskikin heti toisen puoliskon alkuun: Joona Järvisen sivuvapaapotku tavoitti Nikolas Kitin pään. Pallo laitaan siirretylle Lappalaiselle, ja pusku sisään. Kavennusosuma oli maistuva. Peli kääntyikin entistä enemmän Kisan toivomaan muotoon. Vieraiden pasmat alkoivat seota, ja palloa kolkuteltiinkin pian Futura maalin ylärimassa - Lappalaisen keskitys kääntyi kuitenkin maaliviivan väärälle puolelle.

”Tokalle puolikkaalle nostettiin prässiä ja saatiin vastustajan peliä selvästi horjutettua. Oikein energinen puoliaika ja oltiin pitkään jopa kuskin paikalla.”

Turhautuminen paistoi tulostaulusta huolimatta lähinnä vierailijoiden kasvoilla. Tiukat kaksinkamppailut pureutuivat ihon alle, ja Futuran valmentajaakin muistettiin noin tunnin kohdalla keltaisella kortilla. Heti tämän jälkeen Kisa oli jälleen lähellä maalintekoa. Kitti vapautti komealla syötöllä Lappalaisen laidalta. Keskityspallo tavoitti maalilta Visa Kivikosken, mutta heikossa asennossa ollut laituri ei saanut sudittua palloa sisään.

Myös Futura alkoi saada omaa peliään totuttuun kuntoon ja puolittaisia maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä pelin aaltoillessa joutuisaan tahtiin. Vielä pelin lopulla kumpikin joukkue pääsi loistavien vapaapotkujen myötä lähelle maalintekoa, mutta veräjänvartijat venyivät mainioihin pelastuksiin omilla maaleillaan.

Vaikka toinen puolisko esittikin kovia kaksinkamppailuja ja kuumia tunteita, saatiin peli vietyä siististi loppuun. 1-4 vierasvoitto oli varmastikin paikalle saapuneiden vieraskannattajien mieleen. JoKi saa olla kuitenkin tyytyväinen toisen jakson ennakkoluulottomaan esitykseensä, josta on hyvä jatkaa kohti ensi perjantain Kontulan vierailua.

Samoilla linjoilla on myös Wilenius: ”Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia kohtaamisia päävastustajiemme kanssa. Kunto nousee kohisten ja pelilliset palaset loksahtelevat vähitellen kohdilleen. Odotan, että jo parin viikon päästä kykenemme pelaamaan haluamamme näköistä jalkapalloa.”

JoKi:
Ken Kuusisto (v.)

Toni Ahola (Nikolas Kitti 46’)

Petri Lappalainen (Lari Tapaninen 87’)

Mikael Wilenius

Ville Taipale

Visa Kivikoski

Joona Kyander

Joona Järvinen (v.)

Juho Järvi (Aleksi Kokko 60’)

Kai Kuusisto (Perttu Keskinen 46’)

Juho Tuuliainen (v.)

Lisätietoja