Jalkapallo uutiset Miehet

JoKi - JäPS/47

JoKi - JäPS/47 1-1(0-1)

Avauskokoonpano: Kyy - Visqu(84'), Juhnu, Teo(67'), Tontsa - Pete(C), M.Wilenius(30'), Jorkki, Genu(69'), Kentsu - Kitti

Penkillä: Topi(84'), Simo(67'), Allu, Lälly, Emu(69'), Tupu, Peke(30')

Maalintekijät: Kitti(67')

Kisa kohtasi kauden viimeisessä pelissä sunnuntaina naapuriseuran JäPS/47. Ottelu oli ennakkoon erittäin tasainen ja sellainen siitä tuli käytännössäkin. Tapahtumat ailahtelivat päästä päähän ja kumpikaan ei oikein saanut hommaa hallintaan. JäPS sai rankkarin epäonnisen tilanteen jälkeen, kun pallo kimposti Tontsan käteen ja hän ei millään kerennyt väistää. Kyy kuitenkin torjui rankkarin tyylikkäästi jalalla. Vieraat pääsivät iskemään johtomaalin kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun Kisan hyökkäspään kulma muuttui nopeasti vastaiskuksi. 

Toisella jaksolla peli jatkui hyvin tasaisena ja kumpikaan joukkue ei saanut oikein paikkoja aikaiseksi. Jakson edetessä vieraat rupesivat keskittymään hieman enemmän puolustamiseen ja vastaiskuihin. Kisan tasoitus syntyi lopulta Peten hienosta esityöstä ja Kitin varmasta viimeistelystä. Pelin tasaisuudesta kertoo maalipaikkojen vähyys ja tulosta voidaan pitää hyvinkin oikeudenmukaisena.

Kausi on siis paketissa ja Kisa säilytti sarjapaikkansa niukasti. Syksyn hyvät tulokset kuitenkin riittivät. Kausi oli oiva osoitus siitä, että tälläkin tasolla pitää tehdä töitä tosissaan.

FC Kuusysi - JoKi

FC Kuusysi - JoKi 3-1(2-0)

Avauskokoonpano: Topi - Emu(69'), Tupu, Tontsa, Peke(37') - Pete(C), M.Wilenius(60'), Visqu, Jorkki(60'), Kentsu - Kitti

Penkillä: Simo(37')(87'), Borre, Teo(60'), Lälly(87'), Genu(60'), Waltteri(69')

Maalintekijät: Teo(71')

Kisan reissut Lahteen eivät ole olleet kovin tuottoisia viime kausina ja sama teema jatkui, kun Kuusysi oli parempi viime keskiviikkona. Peli alkoi täydellisellä nukkumisella ja tulos oli 1-0 noin 40 sekunnin kohdalla. 2-0 syntyi ennen kuin 10min oli täynnä, joten edessä oli vaikea ilta. Pelitapahtumat kentällä tasoittuivat pelin edetessä ja Jorkki oli lähellä kavennusta vapaapotkun jälkitilanteessa, mutta puolustaja siivosi pallon maaliviivalta.

Toisella jaksolla Kisa otti jopa pienoisen hallinnan ottelusta, mutta parhaille maalipaikoille pääsy oli hieman hankalaa. Kuuysin puolustus alkoi rakoilla enemmän ja enemmän, kun ottelu eteni ja lopulta se kavennusmaali syntyi, kun Teo sijoitti  pallon hienosti yläkulmaan. Tasoitusta jahdattiin vimmatusti, mutta taistelu hyytyi, kun isännät saivat heppoisen pilkun ja viimeistelivät ottelun loppulukemat 3-1.

Ottelussa debyytin pääsi tekemään Waltteri Vuorio, joka siirtyi Kisaan Hyvinkään Palloseurasta kesken kauden. Kisa pelaa kauden viimeisen ottelunsa kotona 6.10 klo 13. Vastassa on JäPS/47, joka on syksyllä käyttänyt todella paljon edustusjuokkueensa pelaajia alemmassa sarjassa. Luvassa on siis tiukka taistelu!

PKKU - JoKi

PKKU - JoKi 5-0(4-0)

Avauskokoonpano: Kyy - Emu, Juhnu(45'), Tupu, Peke - Kentsu, Genu(73'), Visqu, M.Wilenius, Pete(C) - Kitti(69')

Penkillä: Tontsa(45'), Simo(73'), Luimu, Teo(69'), Lälly, Skede, Duma

Maalintekijät: -

PKKU oli varsin ylivoimainen vastustaja, kun he varmistivat sarjan voiton lauantaina. Kovin kummoisia valonpilkahduksia Kisa ei pystynyt ottelussa tarjoilemaan. Kitti tsemppasi kärjessä hienosti minkä pystyi, mutta kova puolustaminen vei mehut hyökkäyspelistä muilta. Muutamia yrityksiä saatiin myös Peten ja Kentsun kautta laitoja pitkin.

Toisella jaksolla isännätkin nostivat jalkaa kaasulta. Pete sai Kisan ainoan laukauksen maalia kohti toisen jakson loppupuolella hieman kauempaa. Kentsulla oli yksi hyvä paikka, mutta tällä kertaa Kentsu ei ylttynyt Peten hyvään syöttöön.

Sarjan toiseksi viimeinen koitos on edessä Lahdessa Kyysysin vieraana keskiviikkona, jonka jälkeen kauden viimeinen ottelu pelataan kotona 6.10 JäPS/47 vastaan.

JoKi - Nopsa

JoKi - Nopsa 2-1(1-1)

Avauskokoonpano: Topi - Emu, Junhu, Tontsa, Peke - Kentsu, Jorkki, Visqu, M.Wilenius, Pete(C) - Kitti(77')

Penkillä: Simo, Teo, Lälly, Sane, Genu(77'), Duma, Luimu

Maalintekijät: Kitti(6'), Visqu(68')

Kisa nappasi torstai-iltana erittäin tärkeän voiton putoamiskamppailussa Nopsasta. Ottelu oli yksi kauden parhaita ja jännittävimpiä! Jännitysmomenttia lisäsi se, että Kisalla ei ollut parhaat maalintekokengät jalassa vaikka paikkoja oli paljon. Ottelu sai shokkialun, kun vieraat siirtyivät johtoon uinahduksen jälkeen. Hetkeä myöhemmin tolppien väliin paluun tehnyt seuralegenda Topi vapautti Kitin aivan jäätävällä avauksella yksin läpi ja Kitti viimeisteli varmasti. Ensimmäisen jakson edetessä Kisan hallinta oli koko ajan selkeämpää ja paikkoja syntyi, kun Nopsan pelinrakentelu oli vaikeaa ja riistoja tuli hyvillä alueilla. Kitin, Peten, Kentsun ja Visqun liike oli aivan liikaa vieraille ja ainostaan vieraiden veskarin torjunnat pitivät pelin tasoissa.

Toisella jaksolla sama kaava jatkui, mutta paikkoja ei syntynyt enää ihan liukuhihnalta. Pete juoksutti Nopsan laitapakkia jälleen kerran kuin pässiä narussa ja vapautti Kitin takatolpalle, mutta askeleet menivät juuri ristiin ja Kitti ei osunut palloon. Nopsan ainoat pyristelyt tulivat erikoistilanteista. Lopulta Pete sai pelattua pallon Visqun jalkaan takatolpalle, joka tökkäsi välineen verkkoihin ja Kisa siirtyi johtoon! Lopussa Kisa panikoi hieman eikä loppu ollut täysin hallinnassa, mutta siitä selvittiin ja erittäin tärkeät 3 pistettä jäi Jokelaan.

Putoamiskamppailu ei ole vielä täysin ohi ja taistelu jatkuu seuraavana lauantaina PKKU:n vieraana.

HerTo - JoKi

HerTo - JoKi 1-1(1-0)

Avauskokoonpano: Kyy - Emu, Tontsa, Tupu, Peke - Pete(C), Genu(67'), Jorkki, M.Wilenius, Kentsu(72') - Kitti(88')

Penkillä: Marko(67'), Simo, Teo, Lälly, Juhnu(88'), Larva, Mädi(72')

Maalintekijät: Kitti(53')

Sarjan tasapelien erikoisjoukkueina kunnostautuneet HerTo ja Kisa jatkoivat perinteitä pelaamalla ottelun tasan perjantaina Kontulassa. Joukkueiden kauden ensimmäinen ottelu päättyi myös tasan Jokelassa. Kisa lähti otteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin Futura peliin. Alku oli varsin tunnustelevaa eikä kumpikaan joukkue päässyt oikein maalipaikoille Kisan hallitessa palloa hieman enemmän. Ensimmäisen jakso parhaimpia paikkoja oli Peten puolittainen läpiajo, mutta hieman kova tatsi ja veskarin hyvä vastaantulo esti maalin. Kentsu oli vaarallinen omalla laidallaan ja aiheutti lähes jatkuvasti vaikeuksia isäntien puolustukselle. HerTo onnistui tekemään johtomaalin, kun palloa ei saatu purettua alhaalta ja lopulta se päätyi boksiin hyökkääjän jalkaan, josta oli helppo työ tökätä pallo verkkoon.

Toisella jaksolla peli jatkui samanlaisena Kisan hallitessa hienoisesti. Tasoitusmaali oli hieno kuvio. Pete saatiin laidalta vapaaksi ja varma keskitys lipui takatolpalle, josta Kitti laittoi pallon varmasti kassiin. Fyysisesti vahva HerTo aiheutti vaikeuksia lähinnä erikoistilanteista, mutta ne selvitettiin. Kisalla oli muutamia maalipaikkoja vielä ottelussa, mutta lisäosumia ei nähty. Tapahtumat huomioiden tulos oli varsin reilu ja kummallakin olisi ollut ne paikat voittoon. Ottelussa nähtiin myös jälleen yhden nuoren miehen debyytti edustusjoukkueessa, kun Oskar "Mädi" Kaipainen päästettiin irti.

Kisan seikkailut jatkuvat kauden tärkeimmän ottelun muodossa ensi torstaina, kun Nastolan Nopsa saapuu Kolsan tekonurmelle.

Lisätietoja